Island – dag to

10.08.2017 / 2017, Island

Klokka er vel egentlig langt over sengetid, men jeg ville bare komme med en kort oppsummering likevel. Mesteparten av dagen har gått til kjøring, MEN vi gjorde først en kort stopp på Laxárdalsvegur (Road 59), ettersom jeg plutselig fikk øye på DEN regnbuen i bakspeilet.

Noen kilometer senere gjorde vi en liten pitstopp i Akureyri, Islands fjerde største by, for å hive i oss litt mat før dagens første planlagte attraksjon.

Neste attraksjon var nemlig Goðafoss, og gjett om noen var gaaaanske fornøyd med dette synet??

Etterpå gjorde kartleseren (aka meg) noen bommerter, og vi havnet litt på ville veier, MEN vi kom da omsider frem til “Krafla Viti Crater”, som rett og slett ble dagens store høydepunkt!

Hverir, et geotermisk område og vår neste destinasjon, greide liksom aldri måle seg med vulkankrateret. Kanskje fordi det s-t-i-n-k-e-t svovel der…også kunne jo ikke utsikten måle seg helt heller. Kult var det nå uansett!

Nå befinner vi oss i Grímsstaðir, en pittebitteliten plass med ca. tre hus midt i et øde område i Nord-Island. I morgen kjører vi sørover, og ettersom det var misnøye med kartleseren i dag HEHE, antar jeg at det er jeg som kjører. Vi sees!

NO COMMENTS

|