tips about photography

Fikk et spørsmål om jeg kunne skrive noen tips angående fotografering, så her kommer mine 10 beste:

1. Til selvportrett er en selvutløser uvurderlig. Tenk at jeg en gang sprang fram og tilbake til kamera for å sjekke om jeg manuelt hadde stilt inn riktig fokus? Gode tider…

2. Mobilkamera kan kanskje ikke måle seg med speilrefleks, men for all del ikke undervurder det! Dette er noen av mine favoritt mobilkameraøyeblikk fra da jeg var i Steigen for første gang:

Processed with VSCOcam with lv01 preset

3. Det dyreste kameraet er det som ligger i skuffen, ubrukt! Hvis du bare har tenkt til å la kameraet ligge, legg en stein i skuffen i stedet, den støver like godt ned som et kamera, men er på langt nær like dyr.

4. “The golden hour” – når solen er i ferd med å gå ned er det fantastisk fint å ta bilder ute. Lyset er mye mykere enn når solen står rett på himmelen, og en slipper sylskarpe skygger i ansiktet.

1616 9101429

5. Dersom du tenker på å oppgradere kamera, husk på at kvaliteten på objektivene er viktigere enn selve kamerahuset. Invester i en 50mm med stor blenderåpning i stedet for et svindyrt kamera. Du kommer ikke til å angre.

6. Forfatterens verk avhenger ikke av hvilken type skrivemaskin vedkommende bruker å skrive på; på samme måte avhenger ikke resultatet av bildet av kameramodellen. Disse bildene er tatt med tre forskjellige kamerahus med flere tusen kroners mellomrom. Så helt ærlig, hvem kan egentlig se forskjell?

181256 1005

7. Hvis du har mulighet, ta bilder i RAW-format. Det gjør alt så mye enklere hvis du må endre hvitbalanse.

8. Ta bilder. Masse bilder. En blir ikke bedre om en ikke trener. Det gjelder også når det kommer til fotografi. En må utfordre seg, og noen ganger akseptere at bildene av og til hører på plass i søppelbøtta. Jeg sletter lett halvparten av bildene jeg tar, om ikke mer.

87 176 302 520

9. Kjøp en ekstern harddisk, eller to, slik at du alltid har bildene dine lagret på to steder samtidig. Den eksterne harddisken min bestemte seg plutselig for å havarere, og da var det farvel til 10 000 bilder. Jeg fikk faktisk reddet en god del, men noen får jeg nok aldri se igjen. Det er kjipt. Utrolig kjipt.

10. Så til sist kommer jo selvfølgelig det viktigste rådet: HA DET GØY! Det er jo faktisk det absolutt viktigste, for hvis det ikke er gøy lenger, er det ikke verdt å bruke tiden sin på. Hvis det kommer en dag når jeg ikke synes fotografi er gøy lenger, slutter jeg på sekundet.

6 COMMENTS

@vsco

19591960

Bare noen flere iphone bilder fra min vsco grid..

1 COMMENT

that one day in may

1951 1952 1953 12661954 1955 1956 1957

I dag regnet jeg matematikk. Det gjorde jeg i går også. Og dagen før der. Og dagen før dagen før der. Så dere skjønner tegninga, livet mitt består egentlig kun av én ting for tiden. Eksamensdatoene sniker seg nærmere og nærmere, og jeg har faktisk begynt å bli stresset for at jeg ikke skal komme gjennom hele pensum. Så jeg har egentlig ikke hatt så mye tid til å fotografere i det siste, dessverre. Trodde kanskje jeg skulle få noen av supermåneformørkelsen i natt da. Kl 04.00 ringte vekkerklokka, men til min store fortvilelse var det selvfølgelig *bmmmm* overskyet. Ble derfor utrolig glad når jeg kom over disse bildene fra i mai tidligere i år..så jeg hvertfall hadde noe koselig å poste.

1 COMMENT

Duomo di Milano

1818 1851

Tatt med selvutløser og stativ 06.15 om morgenen. Dresset meg til og med opp i heler og skjørt, bare for bildene. For helt seriøst hva gjør jeg ikke for bildene?????

3 COMMENTS

on the grid
fridaxiang @vsco

Så nå er jeg plutselig på vsco også. Er du?

3 COMMENTS

humans of planet Earth

1223 1224

“24/25? Da har du lest for mye. Det opptimale er og akkurat bestå. Da har du verken brukt for lite eller for mye tid på å lese.”

NO COMMENTS

II

1942 1943

Hater når hver dag er en rutine, så i dag satte jeg på pause og drømte meg bort litt i stedet. Det må til av og til.

3 COMMENTS

the little red skirt

1909 1910 1911

@Venezia

NO COMMENTS

souvenirs

1938 1939

Jeg liker egentlig ikke å kjøpe med meg suvenirer når jeg reiser bare for kjøpe noe, MEN hvis jeg tilfeldigvis er på reise og vet at jeg trenger noe, tillater jeg meg selv å samle ting fra hele verden med god samvittighet.

NO COMMENTS

Jeg er hun som

Fikk lyst til å ta utfordringen til Ida og fylle ut denne, ettersom det er litt gøy. Så utfordrer alle til å gjøre det samme, og kopiere linken til blogginnlegget i en kommentar her!

1332

I vennegjengen er jeg: hun som gjerne spiser potetgull til frokost, knipser bilder av alt og alle, ser VM i sjakk (forutsatt at Magnus Carlsen er med) og helst vil reise hele verden rundt.

På date er jeg: aldri blitt spurt.

I familien er jeg: den som hver gang hamstrer for alle på tax-freen, ettersom jeg reiser en del.

På jobb er jeg: fokusert med et smil om munnen.

På skolen er jeg: alltid så stresset over at jeg ikke får tid til å lese, at jeg aldri får startet å lese.

På toget er jeg: hun som sitter ved vinduet, MED kameraet klart i hendene.

I telefonen er jeg: høylytt, slik at jeg er sikker på at vedkommende jeg snakker med hører meg på den andre siden av jorda.

På melding er jeg: hun som aldri greier å skrive hele meldingen i én melding, og derfor sender 15 i stedet.

På Tinder er jeg: ikke.

På Facebook er jeg: oftere enn jeg liker å vedkjenne, men likevel ikke mer enn på Instagram.

Om morgenen er jeg: stuptrøtt, i tillegg har jeg som oftest smerter i ryggen og må derfor rett i dusjen.

På fest er jeg: i overkant sjenert, og jeg liker det ikke.

På naschpiel er jeg: nesten aldri.

På møter er jeg: oftest passiv, og helst usynlig.

Hjemme alene er jeg: i ekstase! Av og til mistenker jeg meg selv for å trives litt for godt i mitt eget selskap.

I diskusjoner er jeg: som regel enig med meg selv om at jeg har rett, selv om det ikke trenger være tilfelle hver gang.

Når jeg pynter meg: har jeg forstått at jeg ikke trenger å se stunning ut for å føle meg stunning.

Som overnattingsgjest er jeg: redd for at jeg ikke får dusjet neste morgenen. Jeg MÅ dusje hver morgenen.

På eksamen er jeg: alltid hun som sitter igjen og stresser til siste sekund.

Bak rattet er jeg: litt mer temperamentsfull enn jeg liker å innrømme, og stadig irritert over folk som nekter å bruke blinklys.

4 COMMENTS

throwback thursday

272 1631 731 349 247 5 755 331 244 259 895 10 464 524 1719 788 1009 743 696 1453 768 1513 226888 1529 580 1581 159 1337520 892

Sitter egentlig i biblioteket og drukner i matematikkoppgaver, MEN det er jo lov til å drømme seg bort litt…i hvertfall for et lite minutt.

5 COMMENTS

cinnamon knots

1934 1935

Søsteren min bakte kanelknuter her om dagen, og OMG de var gode! Det skal mye til for å slå fersk hvetebakst altså.

NO COMMENTS

moved

1024 1566 1039 850

Min BESTEvenninne har flyttet til Lillehammer for å studere…så hvis du er så heldig å få øye på henne, så kan jeg love at du har ordentlig bestevenn-materiale rett foran deg. Hun stiller nemlig alltid opp for å spise nudler (eller spagetti) sammen med deg, er ekspert til å lage popcorn og lytter uansett hvor uinteressant hun synes tema er (jeg begynte å snakke om atomer en gang). I tillegg har hun ikke noe i mot å være modell, selv om det er snø ute og hun må gå med ballettsko, fordi noen skal ta bilde (hehe).

<3

 

NO COMMENTS

UPDATED

19311930 1932

Lastet opp noen flere bilder på websiden min, fridaxiang.com yayh!

NO COMMENTS

humans of planet Earth

1913

“Man må ha alt med måte. Bortsett fra når det kommer til kjærlighet. Det kan du aldri få nok av. Ikke Wi-Fi heller.”

NO COMMENTS