back

2412

Kom inn døra hjemme for noen timer siden..så nå sitter jeg egentlig bare og ser gjennom alle bildene og smiler for meg selv. Oppsummert har jeg hatt en SÅ fin tur! Jeg som reiseplanlegger må jo legge til at den har vært veldig innholdsrik og variert, og mye mer gøy enn en av disse kjedelige og langtekkelige Gran Canaria feriene enkelte drar på for kun å slikke sol. I ettertid kunne jeg jo imidertid tenkt meg til at vi kunne ha vært foruten noen av opplevelsene da:

1. Avsvimelsen til pappa på flyet. Han falt rett og slett om i midtgangen. Både flyvert(inner) og passasjerer oppdaget han da, så alt gikk bra, men det var jo ikke noe ideell start på ferien akkurat.

2. Guiden vår i Guilin. Tror helt ærlig han var mer interesert i pengene våre enn i å gjøre en god jobb, som jo påvirket vår opplevelse av stedet. Det toppet seg jo når vi skulle spise “lunsj”, for vi fikk så lite mat at selv ikke jeg var mett engang.

3.  Svindling på flyplassen. Noen stoppet oss rett før taxikøen og spurte om vi trengte taxi, og naiv som vi var fulgte vi personen helt til vi kom ned i en garasje. Skulle jo egentlig bare ha stoppet der og da, men en kombinasjon av tretthet og dårlig dømmekraft førte til at vi satt oss inn i bilen i 110km/h uten bilbelte og i tillegg betalte blodpris. Aldri igjen (selv om vi faktisk kom frem til slutt).

MEN til tross for dette har det jo vært mange fine opplevelser, men JA, vi har møtt på noen utfordringer også..

NO COMMENTS

DAY SIXTEEN

2409 2410

Gleder meg sånn til å komme hjem nå! Har spist kinesisk mat i to uker nå, så det var utrolig deilig med pizza i København i går kveld for å si det sånn!

1 COMMENT

DAY FIFTEEN

Aller siste dag i Beijing, og i Kina, og jeg kan rapportere om sol og 22 grader (!!!). Sykt digg. Nå skal jeg imidlertid pakke kofferten og hoppe inn i en taxi til flyplassen, og så bærer det omsider hjemover!

NO COMMENTS

@Li river


Måtte så klart prøve ut “bamboo rafting” da jeg fikk sjansen, og fyfaen så gøy! Satt på en liten bambusflåte nedover elva med en kar som styrte/padlet, og jeg kan love jeg ble frelst når jeg fikk lov til å prøve.

NO COMMENTS

DAY FOURTEEN

Nest siste dagen i Beijing før vi starter hjemreisen, og jeg startet den på best tenklige måte:

2401 2402

Nemlig med DEN hotellfrokosten!! Ellers har vel dagen stort sett gått til å smake på forskjellige matretter aka spise enda mer mat, haha.

NO COMMENTS

DAY THIRTEEN

I dag utforsket vi “the Reed flute cave”…

2388 2389

…og møtte deretter på denne ekstremt talentfulle mannen:

2390 2391 2392 2393

Dagens store høydepunktet var imidlertid å sjekke inn på hotellet i Beijing, for FYFAEN vi befinner oss i 27. etasje!!!!!!!!!!! For de som ikke kjenner meg så godt, så er gleden jeg får av et rom med utsikt like stor som gleden en 5-åring har på julaften – rett før pakkene skal åpnes – så JA jeg skal sove med et stort glis om munnen de to neste nettene for DETTE er det som befinner seg utenfor vinduet:

2394 2395 2396

1 COMMENT

DAY TWELVE

Tok båt i fire timer til Yangshuo i dag, men sovnet av når vi var kommet halvveis..er ikke vandt til å stå opp kl 05.00-06.00 for å si det sånn! Vi kastet oss hvert fall på en sykkeltur når vi kom frem, og gjett om det var gøy/skummelt da??? Jeg fikk helt klart ikke sjansen til å sovne i løpet av denne turen! Verken girene eller bremsene fungerte på sykkelen, og ringeklokke var ingensteds å finne. Hjelm hadde vi jo selvfølgelig heller ikke. Trafikken kan ikke akkurat sammenlignes med den i Norge, for her får jeg inntrykket av at alle kjører slik det passer dem. Gjerne i motsatt kjørefelt, og gjerne litt fortere enn det jeg synes er innafor; Og hvis noen skulle komme i veien for deg, er det bare å tute. Så her var det bare å holde øyne og ører våkne og håpe på det beste! Jeg var hvert fall utrolig lettet når vi hadde kommet ut av byen, for ute på landsbygda var alt relativt stille og rolig. Så rolig at jeg kunne fotografere uten å risikere å bli påkjørt:

2384 2385 2386

I morgen hopper vi på et nytt fly igjen, og om ikke så alt for mange dager vender vi snuten hjem igjen. Kjenner at jeg begynner å glede meg til å sove i min egen seng og drikke helmelk igjen nå!

NO COMMENTS

DAY ELEVEN

Jeg kan jo starte med å meddele at togturen gikk supert! Det viste seg nemlig at vårt stopp, Guilin, var det siste stoppet. Så strengt tatt skulle det jo være umulig for oss å havne på feil sted. Toget vårt var dessuten ett av disse high-speed tog som kan ha en hastighet på 250-400km/h, så det var utrolig gøy å oppleve! Vi kjørte som sagt fra Hengshan til Guilin, som er ca. den samme distansen som Trondheim-Gjøvik, men i stedet for 5 timer, tok togturen her 2,75 (!!!).

2381 2382

Kineserne driver dessuten og oppgraderer jernbanen slik at flere high-speed tog kan kjøre – over hele Kina, så her tror jeg nordmenn har noe å lære altså! Tenk at nesten halve landet vårt mangler jernbane????? For de som ikke visste det, så går den ikke lengre nord enn Bodø..

NO COMMENTS

DAY TEN

Dagens tur gikk til det hellige fjellet “Mount Hengshan”, som jo bare var helt stunning!

2377 2378 2379

Så nå er det på tide og pakke sammen kofferten igjen, og gjøre seg klar til morgendagens togtur!!! Dette er faktisk den eneste delen av turen jeg er litt nervøs for, ettersom ingen i familien min verken kan lese eller snakke kinesisk, og dermed ikke vet helt når vi skal gå av toget. Satser på at det skal gå greit altså, men det ville jo være litt synd om vi gikk av på feil stopp..

NO COMMENTS

update

Var visst vanskeligere å finne et stabilt nett her enn jeg trodde, og Vsco appen fungerer visst ikke lenger. Yayh. Så da kan jeg like gjerne bare poste alt her i stedet:

2374

1. Zhangjiajie: The Stairway to heaven

2. Changsha: Orange Island park

3. Zhangjiajie: Mt.Tianzishan

4. Zhangjiajie: the 99 bends

NO COMMENTS

DAY NINE

Omsider kom dagen hvor jeg trodde at jeg skulle få besøke barnehjemmet mitt. Barnehjemmet viste seg imidlertid å være revet, og det eneste som står igjen i dag er en mur. Utrolig irriterende at dette ikke ble informert om på et tidligere tidspunkt..men jeg fikk hvert fall møte direktørene og besvart noen av spørsmålene jeg har brent inne med i mange år. Føltes litt godt, og spesielt gøy var det at de både kunne se og føle at jeg er herfra. De visste f.eks. med en gang de så meg at det var jeg som var adoptert fra Hengshan, og ikke søsteren min (som også er adoptert, men fra en annen by). Det føles bare rett og slett godt å finne et sted der jeg har litt tilhørlighet, både på innsiden og utsiden.

2371 2372

Fikk forresten verdens hyggligste velkomst. De fyrte på fyrverkeri, i tillegg til at vi ble møtt av en hel gjeng som ville møte oss.

1 COMMENT

DAY EIGHT

Og så var det tid for å dra inn til kjernen av Changsha for å se litt i butikker! Gjett hvem som handlet på h&m når det var tusenvis av andre butikker å velge mellom da??? I tillegg endte vi opp på Starbucks for å spise, haha. Eller det var hvert fall der vi hadde tenkt til å spise. Det jeg trodde var en paini med kun egg og bacon, var visst paini med egg og bacon OG et lag med bringebærsyltetøy??????? Bringebærsyltetøy liksom. Hvem lager spiser sånt??? Helt klart en smaksopplevelse jeg kunne vært foruten…

2368 2369

Nå har vi kjørt videre til Hengyang for å besøke Hengshan, min hjemby, som ligger i nærheten.

NO COMMENTS

DAY SEVEN

(Igjen, postes dette innlegget litt sent.)

Har aldri vært så glad for at jeg var fastspent i flyet som i dag. Sverger på at jeg fløy i et par sekunder når vi plutselig fikk turbulens. Det ble nemlig litt for heftig for det lille flyet vårt. Jeg er heldigvis nede på bakken nå og har ankommet hotellet i Changsha, så nå tenkte jeg det ville være passende å dele dagens eventyr! Besøkte Tianmen mountain i dag, og det var jo bare  himmelsk:

Så det hele startet med en busstur på denne svingete veien kaldt “99 bends” ettersom det faktisk er 99 u-svinger på vei opp. Her er en liten del:

Klatret så “the Stairway to heaven”, altså 999 trappetrinn som utgjør 300m i høydemeter, opp til “the Heaven’s Door”:

Før jeg til slutt tok rulletrappen(e) opp til toppen. Der kunne en se 1500m rett ned når en gikk på “The Glass Skywalk”. Og ja det regnet. Det øste faktisk:

Jeg hadde uansett en helt super dag, og jeg gleder meg allerede til å utforske Changsha!

1 COMMENT

on the go

Trenger visst litt høydebilder her, så her er enda to snapshots fra min vsco tatt i Zhangjiajie National Forest Park. Siste dag i parken blir i morgen før jeg hopper på et fly til neste destinasjon igjen!

NO COMMENTS

DAY SIX

2351

Etter tre helt fantastiske dager i Zhangjiajie National Forest Park, må jeg si det skal bli deilig å sove på hotell i en ordentlig seng i natt. Jeg har nemlig vært uten dusj og varmvann de to siste nettene. I tillegg har det vært så kaldt at jeg har måttet sove med ullundertøy. MEN jeg har egentlig ingenting å klage på. Jeg har jo virkelig fått kjenne på landsbylivet i fjellene, opplevd en helt annen kultur enn min egen og spist helt sinnsykt god mat! Her er et lite utvalg fra dagens store begivenhet:

2352 2353 2354

Og matfat så klart:

2355

I kveld skal jeg faktisk på et utendørs teater, regisssert av samme mann som regisserte OL i Beijing i 2008, så det ser jeg virkelig fram til!

NO COMMENTS