UPDATE

Hei JA jeg lever ennå! Jeg kom hjem fra Bindal på søndag, og etter det har det egentlig bare gått i ett med jobb. Meningen var jo egentlig å blogge hver dag når jeg var på reise, men det viste seg at døgnet ikke hadde nok timer til det. Så jeg skal prøve å få postet alle bildene fra både London, Lillehammer og Bindal så snart som mulig, men det kommer sikkert til å gå litt tid før jeg har fått sett gjennom alle 2000+ bildene. Her er hvert fall to favorittbilder fra da vi var på båttur på fredag. Og ja du leste faktisk riktig. Denne jenta har faktisk vært i båt (og ut i fra bildet å dømme ser det ut som om noen hadde det bra gøy). Takk til alle for en superduper ferie – så langt!


2730

NO COMMENTS

DAY THREE

2710 2711

Tok turen opp alle trappene i Lysgårdsbakken i dag, så nå har jeg gjort det også! Takk til min fine bestevenninne som tar seg tid (og fri fra jobb) for å vise meg byen hennes. I morgen vender jeg snuten nordover, men allikevel ikke så langt nord at jeg skal hjem helt ennå. Gleder meg!

NO COMMENTS

DAY TWO

27062705 2707 2708

Var en tur på Balbergkampen i dag, og fikk virkelig sett Lillehammer fra sin beste side!

NO COMMENTS

DAY ONE

2703

Jeg forlot vakre Bodø (bilde) igjen i går, og ankom Lillehammer! Bestevenninna mi har fått leilighet OG bil siden sist vi så hverandre, så jeg syntes det var obligatorisk med en ny visitt. Gøy blir det hvert fall!

NO COMMENTS

snapshots


Bilder fra hverdagen bare.

NO COMMENTS

growing separately without growing apart

2692 2693 2694 2695 2696 2697 2698

Noe av det beste jeg vet er når alle møtes igjen til sommeren, selv om det bare er for en liten stund. Skravlen går i ett, og det er som om ingenting er forandret selv om vi ikke har sett hverandre på minst et halvt år. <3

2 COMMENTS

Mjelle

Hvis jeg spoler tiden tilbake to uker, hadde livet mitt sett akkurat slik ut.

1 COMMENT

INSTAGRAM

2677

Miks av kamera og iPhone bilder finner du her.

2 COMMENTS

DAY FIVE

2675 2676

Den siste dagen ble det pannekaker til frokost, etterfulgt av en saftig burger og en flyforsinkelse på 2 timer. Omsider lettet flyet da, men fordi det var overskyet, ble det ikke mange bildene…helt til vi skulle gå inn for landing i Bodø. De store, tunge skyene var plutselig borte, og det er jo ingenting i verden som er finere enn Nord-Norge fra luften.

NO COMMENTS

DAY FOUR

Startet dagen akkurat sånn her (med kake og omelett)

2669 2670

etterfulgt av en shoppingtur,

2671

mat,

2672

og en tur på musikal til slutt!

2673

I morgen reiser vi dessverre hjem igjen, men for en utrolig fin tur det har vært! Og den blir faktisk enda bedre, for i morgen har vi faktisk tenkt til å spise burger til frokost. Hehehe, små barn store gleder.

NO COMMENTS

DAY THREE

Jeg vet ikke helt, men jeg har blitt støl av…shoppingen???? Tunge handleposer er altså seriøs styrketrening…Musklene mine fikk pause i dag da, siden vi dro på Harry Potter studio tour!!! Har gledet meg sånn til det, for å dra dit kan liksom bare sammenlignes med å oppleve bursdag OG julaften på én og samme dag. Så her er et lite utvalg av de 350750175931 bildene jeg tok fra den magiske dagen:

2655 2656 2657 2658 2659 2660 2661 2662 2663 2664 2665 2666

Haha 1stk veldig nøgd kid

2667

2 COMMENTS

DAY TWO

Første punkt på dagens program var å dra til Westminster for å ta turen opp i London Eye. Utsikten er liksom like uslåelig hver gang!

2645

Neste stopp var Camden Town og Camden Lock market. Jeg hadde aldri vært her før, men for en utrolig fin plass! Anbefaler virkelig på det sterkeste å ta en tur innom om du har mulighet, for denne plassen har stil…

2646

…shoppingmuligheter…

26472648

…mat…

2649

…og bare generelt veldig mye kult å tilby.

2650

Været gjorde derimot helomvendig, og snudde plutselig fra sol til regn(?????????), men denne dagen hadde jeg hvert fall hatt nok vett til å dra med meg paraplyen, så vi dro en rask tur innom Borough market og Tower Bridge for å leke enda mer turist.

2651

Etterpå vendte tilbake til hotellet for å slappe av OG ta av oss skoene (og spise popcorn). Det er liksom begrenset hvor lenge en greier å gå bare gå rundt uten at føttene sier stopp. Dessuten hadde vi planer for kvelden også…

2652

…for jeg kunne jo ikke akkurat dra til London uten å fotografere HEHE.

2653

Bonusbilde av oss på slutten. Og hvis noen lurer på om jeg tok med stativ og selvutløser for å ta dette bilde, er jeg så blogger at svaret er ja..

NO COMMENTS

DAY ONE

2643 2642

Hello dear! Finner meg for øyeblikket i London, men ettersom nettet har vært helt elendig har jeg ikke fått mulighet til å poste før nå…Sååå den første dagen (mandag) hadde vi kun én ting på planen: Shopping i Oxford street. Det blir liksom ingen ordentlig London-tur uten å pløye gjennom alle butikkene som ikke finnes i Bodø, så hmmja det blir en del butikker å se gjennom haha! Gjett om noen var glad for å ta av seg skoene og legge seg om kvelden da???

NO COMMENTS

ITALY mini guide

1904 1780 1789 1880 1707 1848 18981784

Hadde egentlig tenkt til å skrive denne posten for lenge siden, men det ble egentlig bare med den tanken, for åpenbart skjedde det jo ingenting før nå. Så jeg reise jo til Italia en tur i fjor sommer med to venniner, så da tenkte jeg det var lurt og bare samle alle mine tips i en post i tilfelle noen skulle være interessert!

 

Milano

Milano var vårt første stopp på italiensk jord, og her tilbrakte vi to solfylte dager (før vi tok toget videre til Cinque Terre): Her snakker vi alt i fra de dyreste og mest eksklusive motehusene til vintage butikker og de vanlig kjedebutikkene, så når det kommer til shopping, vil jeg tro denne byen kan tilfredsstille selv den kresne.

1718 1604 1705

Duomo di Milano, den enorme katedralen i hjertet av byen, var helt klart høydepunktet! Fantastisk fin på utsiden, men for ikke å glemme på innsiden også! På dagen er det alltid flust av folk her, så om du vil ha bilder uten turister er eneste løsning å stå opp klokka 06. Husk på at om du har tenkt deg en tur inn, koster det 2EUR og du må dekke til skuldre og ha på deg bukse/skjørt som går lenger ned enn til knærne dine. Hvis du imidertid skulle glemme det, kan du jo gjøre som meg: kjøpe deg et nytt skjørt med god samvittighet.

1851 1708 1608

Under oppholdet hadde vi så flaks at vi var der når EXPO2015, verdensutstillingen, åpnet, og den var jo så klart verdt å få med seg! Hvis du ikke vet hva verdensutstillingen er (slapp av, det visste ikke jeg heller før jeg plutselig var der), så er det en internasjonal utstilling hvor alle de deltagende landene (som kommer fra hele verden) bidrar med sine kulturelle/teknologiske/sosiale/økonomiske resultater under et gitt tema. For eksempel ble Eiffeltårnet og Frihetsgudinnen bygd til forskjellige verdensutstillinger holdt i Paris.

160518711842

Det mest imponerende ved EXPO 2015 må være “The tree of life” som leverte DET lysshowet på kvelden. Det var bare kjempe fint.

1703

Metroen er vel det enkleste formen for transportmiddel, og jeg vil tro den billigste. Billetten min under oppholdet hadde hvert fall samme pris som en busstur tur/retur byen i Bodø..

2580

Før jeg oppsumerer, må jeg trekke frem vår utrolig hyggelige vert, som kom i møte med oss og i tillegg lot seg avbilde! Jeg hadde aldri prøvd Airbnb før turen til Italia, men vi benyttet oss av tjenesten (som rett og slett går ut på at folk leier ut et rom, en leilighet eller hjemmet sitt) både i La Spezia og Milano, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd.

2581 25822583

Ellers så opplevde jeg egentlig ikke Milano som en spesielt interessant by. Vi hadde det jo koselig når spilte kort, drakk vin og spiste spagetti, men hvis det ikke var for katedralen, vil jeg nesten påstå at Milano ikke er verdt besøket. Det er hvert fall ikke sånn at jeg føler at jeg tilbake med det første.

 

Cinque Terre

Cinque Terre, som består av de fem (fargerike) fiskelandsbyene på østkysten av Italia, er rett og slett til å dø for! Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore er alle sjarmerende på hver sin måte, og virkelig verdt å oppleve. Det er med god grunn at jeg fortsatt poster bildene mine derfra på Instagram og på bloggen for å si det sånn. Får visst aldri helt nok!

Det går veldig sjarmerende turstier mellom byene, så det anbefales virkelig på det sterkeste! Kan jo legge til at det er lurt å starte tidlig på dagen om du er der på sommeren, så du slipper å gå i solsteken. Det gjorde jo selvfølgelig vi, så jo lengre vi gikk, jo flere  plagg var det bare å kaste av seg. Til slutt kom jeg til et punkt der jeg tenkte jeg ikke kunne kle av meg mer utenat det ble ubehgelig for flere enn meg selv. Gjett om jeg var overlykkelig når vi endelig kom frem til Monterosso (vi startet i Vernazza) og jeg bare kunne kaste meg ut i havet!?!

 

Monterosso

Det er mulig å finne badeplasser i alle fiskelandsbyene, men dette er faktisk den eneste med ei sandstrand (og ei grotte)! Her selger de også de fineste postkortene, synes nå jeg. Tror egentlig bare bildene skal få lov til å tale for meg, for de beskriver dette flotte stedet mye bedre enn vokubularet mitt kan:

1759 25751733 2576 1741

Vernazza

Nydelig landsby med molo. Anbefaler å finne stien mot Monterosso og gå opp i høyden for den beste utsikten over byen. I høyden er det dessuten tomt for folk om kvelden – så det er liten sannsynlighet for at du uønskede turister i bildene dine. Husk på å ta med lommlykt da (eller strøm nok på mobilen slik at du kan bruke lommelykten der), for det blir fort mørkt, og det er ikke særlig gøy å ramle i de trappenetrinnene. Anbefaler også spise ved strandkanten ved solnedgang (om du ikke skal fotografere solnedgangen fra høyden så klart), fordi du får se DET lyset samtidig som du spiser DEN maten!

2577 1855 1624 1813 1751

Corniglia

Landsbyen ligger mye høyere opp i fjellet enn de andre byene, men om du går gjennom hele byen og ned på den andre siden mot havet, er det mulig å finne en badeplass også her. Fantastisk fin utsikt er det hvert fall, ettersom byen ligger så høyt i terrenget. På “Food and sea” serverer de også utrolig god (og billig) mat, så det er verdt å få med seg. PS! For å komme seg opp til byen må du gå opp DE trappene, så ha for all del: kle på deg ordentlige sko..

1809 1731 2579 1843 1736

Manarola

Tilbyr fantastiske strawberry daiquiries, og er etter min mening den mest velbeliggende byen å ta bilder av om natten! I Vernazza opplevde jeg at gress og busker sperret litt av utsikten, og i Riomaggiore måtte jeg balansere ut på en bølgebryter bestående av steinblokker for å få det rette utsnittet (og gjett om jeg var nervøs for å falle da???). Jeg forsøkte ikke å ta bilder av Corniglia og Monterosso om kvelden, men det var rett og slett fordi husene ikke er “samlet” så tett som i de andre byene, og derfor ikke ser like spekakulære ut i mine øyne. I Manarola derimot, var det mulig å bare følge en sti litt unna byen og så knipse i vei uten andre problemer enn turister som gikk i veien. Vil helt klart tilbake for å ta flere bilder her ettersom jeg ikke ble helt fornøyd, men jeg har bare meg selv å takke ettersom jeg ikke gadd å ta med stativet den ene kvelden vi var der..

1806 1816 1615 1793 1900

– Riomaggiore

Jeg tror ikke engang bildene kan rettferdiggjøre hvor fint det egentlig var her, så det eneste jeg kan si er WOW! Byen må være min favoritt. Den ser rett og slett SÅ majestetisk ut om du klatrer ut bølgebryteren, og det er jo umulig og ikke bli helt forelsket. Hit må jeg tilbake – definitivt – for selv om jeg allerede har tatt en time lapse og avbildet byen minst 200 ganger allerede, får jeg visst ikke helt nok.

1861 1852 1727 1865 1805

Overnatting og transport

– Vi bodde i La Spezia, en by rett ved siden av Cinqe Terre, ettersom det var billigere for overnatting, men det gjorde absolutt ingenting ettersom togturen til landsbyene kun tok 5-10 minutter. Vi leide faktisk en typ leilighet på Airbnb, og jeg tror ikke vi kunne vært mer fornøyd! God plass, mulighet for å lage mat, butikk rett utenfor, og ikke minst: kjøleskap.

– Den enkleste måten å reise mellom de fem byene på, er med tog. Vi kjøpte et todagers pass til rundt 200kr, og da kunne vi fritt bevege oss mellom fiskelandsbyene og La Spezia (i hvert fall frem til midnatt). Dessten er det jo som sagt stier du kan følge, men vær oppmerksom på at noen av dem kan være stengte.

1881 1781 16161724 1771

Av de tre stedene jeg besøkte i Italia, er dette helt klart plassen jeg gjerne vil reise tilbake til en dag. Forhåpentligvis velger jeg ikke å dra midt i høysesongen neste gang, for det var seriøst stappfullt på enkelte tidspunkt på dagen.

 

Venezia

Like fint, vakkert og flott som på postkort! Venezia skuffet ikke med sine sjarmerende kanaler, gode pasta og trange gater (men byen når liksom likevel ikke helt opp til Cinque Terre).

1887 1761 1907

Først må jeg bare anbefale denne fine butikken! Det var så mye fint og se på, og om jeg hadde vært rik hadde jeg sikkert tømt hyllene. Jeg hadde seriøst lyst på alt! Nøyet meg imidertid med ett seglstempel med min eget initiale haha. Butikken finner du langs hovedgaten, men dessverre husker jeg ikke eksakt adresse. Den ser slik ut da:

2585 2586 2587 2588 2589

MEN på Rialtobroen ligger det en lignende butikk, som så klart er verdt å droppe innom.

2590 2591 2592

Et lite tips er å stort sett holde seg til hovedgatene om kvelden og finne seg et kart! Vi greide selvfølgelig å rote oss bort, og det var ikke SÅ enkelt å finne ut hvordan vi skulle komme oss togstasjonen igjen. Jeg forsøkte desperat og spørre om hjelp av forbipasserende, men alle sendte oss i motsatt retning av hva den forrige hadde sagt..Gjett om vi gikk i ring da!! Google maps reddet oss sånn halvveis en gang, men herlighet så mange små gater og trange smug vi gikk gjennom. Mørkt var det selvfølgelig også, og på et tidspunkt var jeg skråsikker på at det var noen som fulgte etter oss.

1901 1894 1886

Overnatting og transport

Når det kommer til overnatting, går det helt fint å bo utenfor selve øya. Det gjorde vi, og vi tok derfor tog inn til Venezia hver morgenen. Det kostet oss rundt 2 euro hver vei, så det var helt greit. Hotellet vi bodde på lå rett ved togstasjonen, så vi gikk kanskje 50m og så var vi der.

2574

Vi reiste nedover siste uken i juli og var der til noen få dager ut i august. Totalt 10 dager altså, og jeg brukte vel omtrent 10 000-11 000 på hele reisen tilsammen. Vi bestemte oss for å pakke i sekk, og jeg må si jeg var ekstremt glad for at vi tok det valget etter at vi spottet noen som forsøkte å dra med seg trillekofferten sin over brostein og opp og ned steintrapper…ikke å anbefale!

Og det er vel alt jeg har å komme med for denne gang. Så om Italia er destinasjonen din for sommeren, så ønsker jeg deg en minst like fin tur som den jeg var på! (Og hvis du vil se flere bilder alle bildene fra turen, kan du finne dem her)

NO COMMENTS

vacation time

2638 26372640

HEI igjen da! Ble ferdig med siste eksamen på onsdag, og etter det har jeg egentlig bare tatt igjen tapt søvn og vasket rommet. Sistnevnte trengtes virkelig, ettersom hybelkaninene var på størrelse med..vel, kaniner HEHE. I tilleggg har jeg sagt god sommer til et par av mine klassekompiser, og så klart stappet i meg en del pizza i samme slengen. GOD FERIE (TIL DERE SOM FORTSATT LESER)!

NO COMMENTS