frida xiang

Roadtrip dag 9: Rødøya

HovedbildeHovedbilde
29
.
07
.
2021

Den første ordentlige godværsdagen på turen vår ble tilbrakt på vakre Rødøy. Herlighet for ei flott øy, og HERLIGHET så flott det er på toppen av Rødøyløva.

Utsikten på vei opp trappene.
Vegard bekymret for at vi ikke engang har kommet halvveis.
En pust i bakken.
Utsikten begynner å ta seg opp
På toppen etter solnedgang.

Dette var virkelig en perle av de sjeldne. Vil si det var på høyde med turen vår til Træna i fjor, og det var også bra flott.

Travel

Roadtrip dag 8: Tomma/Jektvik

HovedbildeHovedbilde
28
.
07
.
2021

Tåka henger fortsatt tykt over hele øya, så vi vasker oss bare ut av Havhuset før vi vender snuten mot Nesna igjen.

Det lille havhuset på Tomma.

Planen var egentlig å komme frem til Rødøya på kvelden, men kombinasjonen av dårlig planlegging oooog sjeldne fergetider førte til at vi mistet ferga fra Jektvik til Rødøy. Jaja, vi fant oss i det minste en flott liten teltplass i Jektvik, så får heller turen til Rødøy starte tidlig neste morgen!

Vegard nyter solnedgang i Jektvik.

Vi høres!

Travel

Roadtrip dag 7: Tomma

HovedbildeHovedbilde
26
.
07
.
2021

Vi våkner opp til sol, for første(!) gang denne turen. Digg! I dag har vi booket oss inn på Helgeland Havhus, et lite båthus som flyter ute på havet. I overkant dyrt (etter Økonomi-Fridas mening), men vi har blitt enige om å unna oss noe utenom det vanlige.

Beklageligvis tar det ikke langt tid før tåka kommer inn i skjærgården, og den flotte utsikta forsvinner. Turens absolutte store nedtur, selv om jo tilgang til jacuzzi er et lite plaster på såret. Fotoplanene går i hvert fall i vasken (til min og Vegards store fortvilelse).

Vegard nyter utsikten i Rødvika.
Her jaktes det på nye motiver.
Vegard og Helgeland Havhus i bakgrunnen.
Skip O'hoi, nå er vi kommet ombord.
Deilig med jacuzzi, selv om været er blitt grått.
Travel

Roadtrip dag 6: Tomma

HovedbildeHovedbilde
26
.
07
.
2021

Det regner sjette dagen på rad. Heldigvis har vi fått tørket teltet, soveposer og klær inne på hotellet. Neste stopp er Tomma, og første natta skal vi tilbringe i Rødvika. Det er ei deilig hvit sandstrand, som vi får ha helt for oss selv.

Båten som går fra Nesna til Tomma.
Tommas vakre landskap
Vegard klar for å telte!
Travel

Roadtrip dag 5: Vega

HovedbildeHovedbilde
26
.
07
.
2021

Vi kjører ut til Sundsvoll igjen, og krysser fingre og tær for at tåka har letnet..Men nei, det er ingen håp i dag heller. Vi kjører derfor tidlig til Sandnessjøen, og tilbringer natta på hotell. På menyen er det burger, og i glasset har Vegard fått servert IPA. Da er vel alle fornøyd med tilværelsen?

Travel