frida xiang

Ny tur i alpinbakken

21
.
02
.
2021

I går dro vi en tur til Tromsø Alpinpark igjen. Det er jo faktisk tre uker siden vi hadde randonee-skiene på beina sist, så det var kanskje ikke så rart at vi hadde noen innkjøringsproblemer.

Vegard klar og motivert for en ny dag i (barne)bakken.
Litt trøblete start, men denne gangen ble det ingen fall midt i heisen, og det er jo noe.

Etter et par timer greide vi å hente oss inn igjen, og sett bort i fra noen (flaue) fall ved avstigning i heisen, gikk det ganske bra.

Vegard i fin flyt.
Wii!

Vi vet ikke helt når vi kommer oss ut på topptur i marka. Det vi trenger aller mest er jo egentlig mengdetrening. MEN vi har jo et ønske om å komme oss på fjellet i løpet av neste måned - om vær og snøskredfare tillater det. Vi planlegger ikke de høyeste og mest utfordrende turene akkurat. Hehe. Jeg skal holde dere oppdatert!

Me

Ti tanker på en torsdag

18
.
02
.
2021

Hei, og god torsdag allesammen!

  • I skrivende stund sitter jeg ved spisebordet for å gomle i meg nok ei skrive med avokado. Helt ærlig så trodde jeg ikke at jeg likte avokado, men nå husker jeg ikke lenger hvordan det ikke ikke er å like det. Så her sitter jeg nå, og spiser avokado, i min avokadofargede cardigan. Hehe.
  • I dag er det 28 dager siden jeg shoppet klær sist. Ikke det at 28 dager er så mye å skryte over, men jeg har jo siden november sett tendenser som jeg ikke liker. Det begynte med black friday og cybermonday i november, julegaver og nissegaver i desember, og fortsatte med januarsalg på nyåret. Jeg har derfor sagt stopp nå. Det finnes viktigere ting i livet, jeg vet. Dessuten blir det veldig dyrt å shoppe på salg i lengden - for de som ikke allerede visste det da. Er det dette som kalles hvit måned?
  • Her om dagen investerte jeg i mine første aksjefond. Jeg har aldri turt å kjøpe det før (fordi det føles skummelt), i tillegg til at jeg alltid har betraktet det mer som en utgift enn en investering. Men nå har jeg altså tatt sjansen og investert noen tusenlapper. Ikke all verdens, men jeg har hvert fall tatt steget og mener alle burde gjøre det samme. Det er jo på høy tid at #huninvesterer.
  • Jeg er så utrolig takknemlig for at vi flyttet til en større leilighet i desember 2019. Tenk dere, hvis vi hadde ventet tre måneder senere med å flytte!? Da hadde Vegard og jeg vært innelåst på 25 kvadratmeter sammen under hele koronapandemien. Det hadde nok ikke gått så greit.
  • Å ukeshandle har virkelig forandret hverdagen. Tidligere dro vi på butikken hver dag for å handle inn middag og lunsj på jobb. Not anymore! Og det er så utrolig deilig, og ikke minst tidsbesparende og ikke måtte vase rundt i butikkene hver dag.
  • Etter at vi har begynt å handle en dag i uken, har vi forsøkt å planlegge minst en kjøttfri middag i uka, samt en middag bestående av sjømat. Jeg må innrømme at det har vært mye pasta tidligere, ettersom det er så rimelig, og en del takeaway (selv om det ikke har vært såå rimelig akkurat)..
  • På en skala fra 1-10, hvor deilig er det at sola er tilbake? Jeg stemmer for 12.
  • Da vi så etter bolig var vi fast seer av "Boligjakten". Nå har vi nettopp sett tre sesonger av "Lomma til Silje", der Silje fra DNB hjelper folk med å spare penger. Utrolig lærerikt, og faktisk så inspirerende at jeg fikk lyst til å lage en lignende vlogg selv. Økonomi er jo så utrolig viktig å snakke om, ettersom en ikke lærer noe om personlig økonomi på skolebenken, men jeg må innrømme at tanken på å dele økonomien vår på vlogg er litt...skremmende?! Vi får se.
  • Vanligvis har vi ikke god tid til å se serier, men det blir en og annen i ny og ne. Av serier fra i fjor vil jeg gjerne anbefale "Queen's gambit", "Bridgerton", "Witcher" og "His dark materials". Når det kommer til filmer er "Tenet" en storfavoritt. I tilfelle noen trengte tips.
  • I morgen skal min bestevenninne Mona slippe podcast, så min objektive mening er jo så klart at alle må inn på podcast-appen sin for å abonnere på Monasje. Mona var min første bloggleser når jeg ville lage blogg, og min faste vlogg-seer når jeg ville filme vlogg. Så det gjør vel meg til selvskreven pod-lytter? Jeg gleder meg masse til å høre.

For ett år siden

14
.
02
.
2021

Tenk at disse ble tatt for bare ett år siden!? Utrolig hvor fort tiden flyr. Ikke glem å sette pris på tiden - den har gått fra deg før du vet ordet av det.

Fine Khaleesi.
Khaleesi og pappa ute og leker i snøen.
People

Søndagstur

07
.
02
.
2021

Her kommer det noen bilder fra dagens søndagstur:

Vi har ikke vært ute i skiløypa i år, så når det endelig kom nysnø i Tromsø, bestemte vi oss for å stikke ut en tur. Noe talent på ski er vi ikke, verken i alpinbakken eller i skiløypa, men det går fremover hvert fall. Og det er jo det viktigste.

Ellers denne helga har vi tatt det rolig. På fredag spiste vi pizza (med reinsdyrkjøtt), som btw var sykt digg, og på lørdag tok vi oss ei treningsøkt etterfulgt av et par timer med bilderedigering. Perfekt!

Flere bilder fra turen i dag:

Vegard i ny genser! Jeg har kjøpt (nesten) like gensere til oss - slik at vi kan matche! Hehe.
Fornøyd med årets første skitur.
Vegard's feller full av klabber.
Noen forsøker å få bort de enorme klabbene under skiene.

Håper dere også har hatt en fin helg, vi snakkes!

Me

Januarlys

04
.
02
.
2021

Bilder fra vår siste tur til Fjellheisen i januar i flott januarlys. Til helga håper jeg vi får tid til en ny tur ut, kanskje på ski til og med, nå som det faktisk har snødd litt. Vi får se.

1 stk smilende Vegard som er glad vi nærmer oss toppen snart.
Meg som nyter den flotte utsikten.

Flott tur, og flott utsikt! Det er så deilig at det begynner å bli ordentlig lyst ute nå. Over 2 måneder med mørketid kjennes på både kropp og sinn.

Vi snakkes!