frida xiang

Bildedryss

01
.
02
.
2021

Flere bilder fra starten på vårt lille rando-eventyr i helga:

Her er det noen som ikke kommer seg opp bakkene uten feller hvert fall.
Sykt glad for at vi skal dra hjemover etter å ha testet utstyret. -11 føltes (ikke) på tærne.
Spent, men 10 minutter tidligere diskutere vi om vi bare skulle returnere hjem. Barnebakken så jo litt skummel ut den også.
Vegard som tenker på sjokolade.
Me

Første gang med randonee-ski på beina

31
.
01
.
2021

Som 14-åring bristet jeg skuldra i alpinbakken. Jeg ville stå på ski med de andre i klassen, som hadde en god del mer erfaring enn meg, og tenkte at å droppe barnebakken: Det var en god idé. Alpinkarrieren min startet og stoppet der. Men nå, 11 år senere, har jeg omsider bestemt meg for å slenge meg på randonee-trenden. Det er jo ikke helt det samme som alpinski, men heller ikke så forskjellig at episoden for 11 år ikke har hatt en avskrekkende effekt.

Så nå har jeg omsider greid å mote meg opp. Skiene og skoene ble kjøpt inn i fjor, og staver, hjelm og feller kom nettopp i hus. Nå er det egentlig bare briller jeg mangler, men det kan jeg jo kjøpe senere. Gårsdagen ble tilbrakt til å tilpasse fellene og prøve alt utstyret på.

Vegard som tilpasser fellene sine.

Med briller eller uten briller, vi måtte prøve alt utstyret på, bare for å kjenne...på hvor forferdelig vondt det er å gå inn nye sko.

Ikke så lett å finne balansen.

I dag tok vi turen bort til Kroken alpinpark for å teste kjøreevnene. Eller mangel på evner i det hele og store. Vi hadde ikke engang kjørt én tur før vi stanset hele heissystemet, lå langflat midt i skitrekket og døde litt innvendig. Både ved påstigning og avstigning. Vegard hadde heldigvis briller på seg, men det var jo en av oss som hadde tenkt at brillene ikke var kritisk å ha...

Vegard har nettopp ankommet alpinparken, og skal inn og kjøpe billetter.
På med ski og utstyr.
Sykt spent!

Det ble en del fall, men vi kom oss heldigvis helskinnet ut av det hele. Det skal ikke stå på innsatsen hvert fall!

Me

Ny vlog igjen: Balkong makeover

31
.
01
.
2021

Hvem hadde trodd at vi skulle greie å få publisert enda en vlog i januar? Det er jo faktisk ny rekord.

Vi begynte egentlig å filme denne vloggen i juni i fjor og var ferdig med filmingen i september, men det tok oss visst ytterligere noen måneder å få den ferdigstilt, så derfor blir den først vist nå. Hehe.

Så vi håper dere liker den, selv om den altså kommer litt på etterskudd:

Neste gang er planen å lage en vlogg fra Lyngen, men vi tar også gjerne i mot innspill. Mona har jo allerede foreslått en egen oste-vlogg, så det er jo mye mulig at det kommer i fremtiden.

Ellers vil jeg bare si tusen takk for all hyggelig respons på vlogg-episodene. Det er jo litt skummelt å dele så mye av hverdagen og livet, men også utrolig givende og gøy å se at man blir bittelitt flinkere for hver gang. Og ikke riktig sååå klein foran kameraet. Eller? Dere må forresten ikke glemme å subscribe til Youtube-kanalen vår, det hadde vi satt utrolig stor pris på.

Vi snakkes!

Vlog

Min arktiske hovedstad

30
.
01
.
2021

Over flere uker i fjor høst produserte flinkeste Vegard en videoserie kalt "Min arktiske hovedstad" for Tromsø kommune og Visit Tromsø. Serien portretterer tromsøværinger som inspireres av byen, folkene og naturen som omkranser Tromsø.

Jeg er så takknemlig for at Vegard fikk produsere denne videoserien, for det er vel kanskje noe av det beste han har levert hittil, etter min mening så klart. Så jeg ville bare bruke denne lørdagskvelden til å gi litt skryt til han.

Her er episode en, med talentfulle Kine Kjær:

Og her er episode to med dyktige Kim Daniel:

Enjoy!

Tips

Sorrisniva Igloo Hotel

28
.
01
.
2021

Dette året har jeg satt som mål at jeg skal gå gjennom alle bildene mine som ligger og slenger i arkivet mitt, og rett og slett: sortere, redigere og slette. Det er flaut å tenkte på hvor mange bilder som bare støver ned på harddisken, så nå skal jeg få dem frem i lyset igjen. Jeg skal til og med printe noen, fordi det er jo så sykt mye koseligere å se bilder i virkeligheten enn på en skjerm. Angrer så sykt på at jeg ikke bare tok tak i alle bildene med en gang. Jaja, lenge leve etterpåklokskap!

I arkivet fant jeg hvert fall disse bildene fra 2019, da Vegard og jeg besøkte Sorrisniva Igloo Hotel i Alta. Jeg hadde aldri vært og besøkt et ishotell før, og jeg kan ikke akkurat si at jeg ble skuffet! Anbefales på det sterkeste å stikke innom en tur hvis du er i Alta en gang.

Bare se så flott det er!

Har hørt det er et ishotell i Tamokdalen i Tromsø også, så kanskje neste tur er dit?

Me