frida xiang

No place like home

16
.
08
.
2015

For noen år siden hadde jeg det ekstremt travelt med å komme meg så langt bort fra Bodø som mulig. Denne oppfatningen var i hovedsak basert på at: 1. shoppingen var for dårlig, 2. folkene for få og 3. byen for liten. Jeg klarte ikke se noe positivt ved stedet i det hele tatt, og sammenlignet det med byer som Stockholm og London. Hva hadde egentlig Bodø å tilby, som disse byene ikke hadde?Det siste året har derimot denne negative holdningen snudd, og jeg setter nå pris på at jeg bor i nord, og i Norge. Etter å ha reist en del, og rett og slett sett en del mer av verden, har jeg omsider forstått hvor fantastisk fint det er her! Mot slutten av hver reise, uansett by i verden (Paris, London, Venezia, Beijing for å nevne noen få), lengter jeg alltid hjem til kjente omgivelser igjen. Shoppingen er kanskje ikke den beste, men det finnes jo nettshopping. Dessuten vil ting jeg kjøper for alltid bare være ting, og de har ingen verdi foruten den verdien jeg tillater meg selv å tillegge dem. Det som virkelig betyr noe er jo selvfølgelig folkene rundt meg, som beriker livet mitt med latter og herlige minner. Bodø i seg selv er kanskje liten sammenlignet med andre, men "liten by" trenger ikke være synonymt med en kjedelig hverdag. Jeg er selv sjef over mitt eget liv, og jeg velger selv hva jeg skal fylle dagene mine med, og hvem jeg skal bruke dem sammen med.Jeg er enormt takknemlighet for at jeg bor her, i Bodø, og kan kalle noen av de beste folkene som lever på denne jord for mine venner og min familie. Det handler ikke om størrelsen til byen, men alle tilknytningene jeg har til den - som jo gjør den til mitt hjem. Det var dumt av meg å sammenligne den med andre steder, for Bodø kan ikke, og har aldri kunnet, sammenlignes med andre byer. Den er jo rett og slett helt unik!

Flere artikler