frida xiang

Ti tanker på en torsdag

18
.
02
.
2021

Hei, og god torsdag allesammen!

  • I skrivende stund sitter jeg ved spisebordet for å gomle i meg nok ei skrive med avokado. Helt ærlig så trodde jeg ikke at jeg likte avokado, men nå husker jeg ikke lenger hvordan det ikke ikke er å like det. Så her sitter jeg nå, og spiser avokado, i min avokadofargede cardigan. Hehe.
  • I dag er det 28 dager siden jeg shoppet klær sist. Ikke det at 28 dager er så mye å skryte over, men jeg har jo siden november sett tendenser som jeg ikke liker. Det begynte med black friday og cybermonday i november, julegaver og nissegaver i desember, og fortsatte med januarsalg på nyåret. Jeg har derfor sagt stopp nå. Det finnes viktigere ting i livet, jeg vet. Dessuten blir det veldig dyrt å shoppe på salg i lengden - for de som ikke allerede visste det da. Er det dette som kalles hvit måned?
  • Her om dagen investerte jeg i mine første aksjefond. Jeg har aldri turt å kjøpe det før (fordi det føles skummelt), i tillegg til at jeg alltid har betraktet det mer som en utgift enn en investering. Men nå har jeg altså tatt sjansen og investert noen tusenlapper. Ikke all verdens, men jeg har hvert fall tatt steget og mener alle burde gjøre det samme. Det er jo på høy tid at #huninvesterer.
  • Jeg er så utrolig takknemlig for at vi flyttet til en større leilighet i desember 2019. Tenk dere, hvis vi hadde ventet tre måneder senere med å flytte!? Da hadde Vegard og jeg vært innelåst på 25 kvadratmeter sammen under hele koronapandemien. Det hadde nok ikke gått så greit.
  • Å ukeshandle har virkelig forandret hverdagen. Tidligere dro vi på butikken hver dag for å handle inn middag og lunsj på jobb. Not anymore! Og det er så utrolig deilig, og ikke minst tidsbesparende og ikke måtte vase rundt i butikkene hver dag.
  • Etter at vi har begynt å handle en dag i uken, har vi forsøkt å planlegge minst en kjøttfri middag i uka, samt en middag bestående av sjømat. Jeg må innrømme at det har vært mye pasta tidligere, ettersom det er så rimelig, og en del takeaway (selv om det ikke har vært såå rimelig akkurat)..
  • På en skala fra 1-10, hvor deilig er det at sola er tilbake? Jeg stemmer for 12.
  • Da vi så etter bolig var vi fast seer av "Boligjakten". Nå har vi nettopp sett tre sesonger av "Lomma til Silje", der Silje fra DNB hjelper folk med å spare penger. Utrolig lærerikt, og faktisk så inspirerende at jeg fikk lyst til å lage en lignende vlogg selv. Økonomi er jo så utrolig viktig å snakke om, ettersom en ikke lærer noe om personlig økonomi på skolebenken, men jeg må innrømme at tanken på å dele økonomien vår på vlogg er litt...skremmende?! Vi får se.
  • Vanligvis har vi ikke god tid til å se serier, men det blir en og annen i ny og ne. Av serier fra i fjor vil jeg gjerne anbefale "Queen's gambit", "Bridgerton", "Witcher" og "His dark materials". Når det kommer til filmer er "Tenet" en storfavoritt. I tilfelle noen trengte tips.
  • I morgen skal min bestevenninne Mona slippe podcast, så min objektive mening er jo så klart at alle må inn på podcast-appen sin for å abonnere på Monasje. Mona var min første bloggleser når jeg ville lage blogg, og min faste vlogg-seer når jeg ville filme vlogg. Så det gjør vel meg til selvskreven pod-lytter? Jeg gleder meg masse til å høre.
Writings

Flere artikler