frida xiang

Tips about photography

30
.
09
.
2015

Fikk et spørsmål om jeg kunne skrive noen tips angående fotografering, så her kommer mine 10 beste:

1. Til selvportrett er en selvutløser uvurderlig. Tenk at jeg en gang sprang fram og tilbake til kamera for å sjekke om jeg manuelt hadde stilt inn riktig fokus? Gode tider...

2. Mobilkamera kan kanskje ikke måle seg med speilrefleks, men for all del ikke undervurder det! Dette er noen av mine favoritt mobilkameraøyeblikk fra da jeg var i Steigen for første gang:

3. Det dyreste kameraet er det som ligger i skuffen, ubrukt! Hvis du bare har tenkt til å la kameraet ligge, legg en stein i skuffen i stedet, den støver like godt ned som et kamera, men er på langt nær like dyr.

4. "The golden hour" - når solen er i ferd med å gå ned er det fantastisk fint å ta bilder ute. Lyset er mye mykere enn når solen står rett på himmelen, og en slipper sylskarpe skygger i ansiktet.

5. Dersom du tenker på å oppgradere kamera, husk på at kvaliteten på objektivene er viktigere enn selve kamerahuset. Invester i en 50mm med stor blenderåpning i stedet for et svindyrt kamera. Du kommer ikke til å angre.

6. Forfatterens verk avhenger ikke av hvilken type skrivemaskin vedkommende bruker å skrive på; på samme måte avhenger ikke resultatet av bildet av kameramodellen. Disse bildene er tatt med tre forskjellige kamerahus med flere tusen kroners mellomrom. Så helt ærlig, hvem kan egentlig se forskjell?

7. Hvis du har mulighet, ta bilder i RAW-format. Det gjør alt så mye enklere hvis du må endre hvitbalanse.

8. Ta bilder. Masse bilder. En blir ikke bedre om en ikke trener. Det gjelder også når det kommer til fotografi. En må utfordre seg, og noen ganger akseptere at bildene av og til hører på plass i søppelbøtta. Jeg sletter lett halvparten av bildene jeg tar, om ikke mer.

9. Kjøp en ekstern harddisk, eller to, slik at du alltid har bildene dine lagret på to steder samtidig. Den eksterne harddisken min bestemte seg plutselig for å havarere, og da var det farvel til 10 000 bilder. Jeg fikk faktisk reddet en god del, men noen får jeg nok aldri se igjen. Det er kjipt. Utrolig kjipt.

10. Så til sist kommer jo selvfølgelig det viktigste rådet: HA DET GØY! Det er jo faktisk det absolutt viktigste, for hvis det ikke er gøy lenger, er det ikke verdt å bruke tiden sin på. Hvis det kommer en dag når jeg ikke synes fotografi er gøy lenger, slutter jeg på sekundet.

Tips

Flere artikler